Szabályok és kivételek

Szabályok és kivételek

Online társkeresés vagy társkereső iroda? Vagy mindkettő? Ezt Neked kell eldöntened annak függvényében, hogy mennyi időt, pénzt szeretnél szánni rá. Ha nagyon elfoglalt vagy, érdemes egy társkereső irodát felkeresned. Itt leveszik a válladról azt a feladatot, hogy Te magad keresd meg a szerinted Hozzád illő párt. Az irodák egy biztonsági hálót nyújtanak valós személyekkel, valós adatokkal és szándékkal. A párválasztást általában tanácsadással támogatják és személyiségi teszttel segítik. Ha Te magad szeretnéd a kezedben tartani a “szálakat” és végigjárni az utat ami a célhoz visz, akkor dőlj hátra, és élvezd az internet nyújtotta lehetőségeket!

“Azt mondják, az életben nem az úticél a lényeg, hanem maga az utazás. Hogy milyen kihívásokkal nézel szembe, a váratlan útelágazások, a leküzdött csalódások.”

Modern Család c. film

Gaál Viktor író, forgatókönyvíró, pszichológus szerint :

“Nem a cél, hanem az Út a legfontosabb, mely elvezet odáig. Mert négy nagy törvény van: tudni, merni, akarni és hallgatni.” 

„Észrevetted már, hogy a macskák mennyire kitartanak az akaratuk mellett, ha valahova menni szándékoznak? De ha valaki elállja az útjukat, akkor leülnek, lazítanak, kiengednek és megragadják az alkalmat mancsaik nyalogatására.”

Dan Millman


Néha a legnagyobb bátorságot és bölcsességet azzal tanúsítod, ha képes vagy nyugton maradni, még ha a vágyaid cselekvésre ösztönöznének is. Valóban szükséged lesz bátorságra, hiszen a komfortzónádból ki kell bizony lépned. Szabályok és kivételek!

“A kitaposott ösvények mindenki számára elérhetők. De az érdekes dolgok akkor történnek, amikor nyitott vagy meghozni egy váratlan döntést, vagy amikor hajlandó vagy megkérdőjelezni a szabályokat.”

Tina Seelig


Bátorság, nyitottság, türelem…öltözd fel őket! 

Van egy célod, szeretnéd megtalálni életed párját. Ha a terved nem működne, ne add fel, nem a célodat kell megváltoztatod hanem a tervedet. Első lépésként érdemes iroda vagy online társkereső között választani. Mindkettőt választhatod ugyan, párhuzamosan tudnak működni, viszont megfontolandó, mert sok időt és energiát fognak elvenni így Tőled és fennállhat a veszély, hogy “elfogysz”. A társkeresés egy jó szórakozás, csak Rajtad múlik, hogy azzá tedd. Igen sok tanács, sőt szabály kering a neten az online ismerkedéssel, randikkal kapcsolatban. Nem sok újat tudok én sem hozzáadni, vagy mégis, egyet: alapvetően fontosak a szabályok de mindig vannak kivételek! 

Igaz történet: fontosak a szabályok de mindig vannak kivételek! 

Egy igaz történettel fogom alátámasztani: nő ügyfelem, válás után online társkereső oldalon ismerkedett. A jó tanácsokat gondosan igyekezett követni, miközben neki is voltak saját szabályai, pl. szigorú szűrőként alkalmazta a leendő partner helyesírását, bármennyire is volt szimpatikus valaki, ha helyesírási hibákat vétett, azonnal búcsút intett neki. A másik szabálya: profilkép nélkül “nincs ismerkedés”. Csinos hölgy lévén, válogatott a jelöltek között. Hasznára vált a fiúk udvarlása, még ha sejtette is, hogy a szinte negédes bókok nagyrészt “szédítés” jellegűek, de a szétroncsolódott önbizalma helyreállt.

Mostanra már 8 éves kapcsolatban él, 5 éve össze is házasodtak, férjét online társkeresőn ismerte meg. Jó későre derült ki, hogy a férje használta a helyesírás ellenőrző funkciót, csak azért tudott kifogástalan helyesírást produkálni, egyébként borzasztó a helyesírása. Mára már jókat kuncognak ezen. A férjének nem volt profilképe, úgy “írt rá” a hölgyre, aki illedelmesen megköszönte az érdeklődést és közölte, hogy profilkép nélkül nem ismerkedik. Aztán elindult egy üde és vicces beszélgetés, ami nem az udvarlásról szólt, még egy árva bók sem hangzott el, olyan más volt, olyan természetes. Utólag az is kiderült, hogy a fiú is a válás utáni sérüléseit ápolgatta, csonka önbizalma miatt nem vállalta arcát. Nem fogom leírni az egész történetet, a lényege és mondanivalója: Vannak szabályok de kivételek is! “Isten útjai kifürkészhetetlenek”.
Légy nyitott, bátor de körültekintő és óvatos!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük