Óda a szemem kékségéről

Óvakodj a farkastól! 2.rész

Megtörtént esetek – negatív tapasztalatok –

A Megtörtént esetek mai főszereplője Erzsike, 39 éves, elvált, bár önbizalom-hiányos de férfiszemet gyönyörködtető teremtmény. Önbizalom hiánya a házasság alatt és miatt gyűjtött lelki sérüléseiből fakad. Gyerekekkel dolgozik, tőlük sok szeretet kap/kapott, elismerést is csak a munkahelye nyújtott ezidáig neki.

Péter, a fehér lovon érkező herceg

Az ismerkedés: óda a szemem kékségéről…

Online társkeresőn ismerkedtünk meg. Péter jóképű pasi volt, elvált, 2 gyermekét volt felesége nevelte, 2 hetente együtt töltötte a hétvégéket a gyerekeivel. Vállalkozóként, elmondta, hogy nincsenek anyagi gondjai, egyetlen vágya van, megtalálni a “hercegnőjét”. Igazából soha nem is szólított a nevemen, mindig csak a Hercegnőjének hívott. Ódákat zengett a szemem kékségéről, bájos mosolyomról, aranyló hajfürtjeimről. Tény, hogy a női önbizalmamat igencsak megerősítette. Olyan jó volt hallani az áradozásait, álomba merülni a nap végén, még egy utolsó, szédítő üzenettől! Telefonon, hosszan tudott beszélni…rólam. Önmagáról szinte semmit nem árult el, vagy csak jelentéktelen dolgokat, többnyire munkájával kapcsolatos történéseket. Az az érzés, hogy „túl szép, hogy igaz legyen” napról napra erősödött bennem.

Az első randi

Megbeszéltük az első randit egy hétvégére. A hely és az idő pontosítását utolsó pillanatra hagyta, majd nem is keresett. Eltelt a hétvége, a következő hét, majd még egy hét…aztán jelentkezett, ott folytatta (volna) ahol abbahagyta. Elnézést kért. Arra hivatkozott, hogy megriadt a személyes találkozástól de a közelgő Húsvéti ünnepeket szeretné ha együtt töltenénk. Elmesélte, hogy Ő azóta is csak rám tud gondolni. Időre volt szüksége, hogy megfogalmazza, és önmagában rendezze, hogy én vagyok számára a keresett, a várt, az immár megtalált Hercegnő. Komolyak a szándékai, már nagyon várja a személyes találkozást és hogy bemutasson a gyerekeinek. Persze, hogy adtam még egy esélyt. Korábban már felmerült bennem a “túl szép, hogy igaz legyen” érzés, ez csak erősödött. Az sem stimmelt, hogy semmi másról nem beszélünk, csak és kizárólag az én szemem kékségéről. Szóval, kapott még egy esélyt, de korántsem bizalmat. Mondanom sem kell, hogy a Húsvéti ünnepek előtt ismételten eltűnt…

Túl szép, hogy igaz legyen…

A barátnőm, aki ugyanazon a társkeresőn találta meg élete párját, megkértem, hogy keressük meg az én “hófehér paripán érkező herceg”-emet. A barátnőm csinos, szép lány, nem volt nehéz kapcsolatba lépnie a Hercegemmel. Kételyeim beigazolódtak, gyakorlatilag a Hercegem egyetlen de jól működő eszköze: a Ctrl+c és Ctrl+v kombinációja volt. Gyakorlatilag ugyanazt írta a barátnőmnek is amit nekem korábban. A helyreállni készülő önbizalmam kapott egy gyomrost ugyan, de ez inkább megerősített. További esélyt már nem kapott Péter, pedig próbálkozott. Közöltem vele tapintatosan, hogy a bizalmam és az időm véges. Megható történettel állt elő, érthetetlen volt számára, hogy miért nem kap még egy “utolsó” esélyt. Magabiztosságból jelesre vizsgázott de szélhámosságból is.

A megtörtént esetek margójára

Ha valaki ódát zeng a szemed kékségéről, nem kell mindjárt szélhámosnak tekintened őt… csak mert barna a szemed, még csak nem is kék. 🙂 De ha másról nem tud beszélni, csak a lehengerlő, ellenállhatalanságig fokozott csábítás a fő témája, hát ilyenkor már érdemes éberebb fokozatba kapcsolni. 

Kapcsolódó bejegyzés: Óvakodj a farkastól! 1.rész

társkeresés negatív tapasztalatai
Megtörtént esetek – társkeresés negatív tapasztalatai


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük