Útikalauz társkereséshez - Társkeresés

Útikalauz a társkereséshez

Felgyorsult világunkban a digitalizáció senkit nem kerül el. Akár akarjuk, akár nem, az életünk átalakul, ezzel együtt a szokásaink is. A YouGov (brit nemzetközi internetes piackutató és adatelemző cég) egyik adatelemző tanulmánya szerint már 2016-ban (European eye fatigue study – 2016) a felnőttek több mint 90%-a naponta kettő vagy annál több órát töltött digitális eszközök használatával. Kétségtelenül, a digitális eszközök használata rohamosan terjed. Mára már az internet vált az információk elérésének első számú forrásává. Az okostelefonokon keresztül lépünk kapcsolatba barátainkkal, ismerőseinkkel. A lehető legtermészetesebb dolog, hogy ez az átalakulás a társkeresés területén is megmutatkozik.

“Az ember legalapvetőbb érzelmi szükséglete a szeretet és a gyengédség iránti igény, és az a biztos tudat, hogy tartozik valakihez, aki őt fontosnak tartja.”


Gary Chapman

Mennyire lehet hatékony az online társkeresés?

Kétségtelenül hatalmas kínálat áll a rendelkezésünkre, a társkereső piac egyre telítettebbé vált az utóbbi időben. Ez igencsak biztató, de felmerülhet a kérdés, hogy vajon mennyire lehet hatékony és a megfelelő módszer a “NAGY Ő” megtalálásához. Nos, bár vannak olyan oldalak is amelyek többnyire a könnyű kapcsolatok keresőit szolgálják ki, de a jó hír az, hogy számtalan oldal működik a társkeresés területén amely a tartós és komoly párkapcsolatok keresői számára jött létre. 

Szükségszerű időt szánnod a számodra legmegfelelőbb társkereső oldal keresésére. Először is döntsd el, hogy mit szeretnél, mi a célod. Sokszor hallottam már azt a kijelentést, hogy “tartós és komoly párkapcsolatra vágyom”, aztán a beszélgetések során valahogy mégis kiderült, hogy még nincs felkészülve egy komoly kapcsolatra, vagy igazából csak kalandra vágyik, esetleg, éppenséggel hiányzik a terveiből az elköteleződés. A célkitűzés nemcsak magad miatt fontos, de ezáltal csalódásoktól kímélhetsz meg másokat is. 

A társkereső oldalak nagy előnye a “bőség” , a hátránya viszont az, hogy  nagy eséllyel találkozni fogsz úgymond “kalandorokkal” is. Az utcán végigsétálva is találkozol mindenféle emberrel, tudomásul veszed és tovább haladsz. Így van ez a társkereső oldalakon is, ha nem tetszik valaki, tovább tudsz haladni, csak sétálj el! Légy őszinte, de ne kritizálj!

Saját tapasztalat

Amikor én ilyen helyzetbe kerültem, csak ennyit írtam: “Örülök, hogy megismerhettelek, de úgy érzem, hogy nem én vagyok az akit Te keresel”. Többnyire megköszönték az őszinteségemet, és békésen továbbhaladtunk a lehető legjobbakat kívánva egymásnak. Némely esetben viszont jelentkezett, az általam nevezett: “fenevad effektus”. A sebzett fenevad az utolsó erejével próbál védekezni, az összes erejét bedobva sebet ejteni ott ahol csak éri az áldozatát. Azaz, a túlcsorduló bókok hirtelen átváltottak egy másik hangnembe és mondanivalóba… Ez a magatartás és hozzáállás engem mindig megerősített a helyes döntésemben. Tanács: Ne vedd magadra! Ez nem Rólad szól hanem Őróla, őt minősíti. A provokációjára pedig már ne pazarold az idődet! 

Hogyan tudod a hasonló helyzeteket elkerülni? Nem tudod, de nem is kell! Fontos, hogy ne kudarcként tekints rájuk, inkább építkezz belőlük! A bőség “hozománya” ez, csupán erről van szó. A megfelelő társkereső oldal kiválasztásával ezt a “hozományt” csökkenteni tudod viszont. A társkeresés időt igényel. Amennyiben eldöntötted, hogy mit szeretnél, célzottan tudod kiválasztani a társkereső oldalt is. A tematikus társkeresők a segítségedre lesznek. 


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük